The first provincial level disaster risk reduction plan has been prepared

Source(s): Turkey - government

AFAD Başkanlığı tarafından İl risk azaltma planı hazırlanması ve diğer illerde kullanılmak üzere bir kılavuz oluşturulması amacıyla Kahramanmaraş pilot il olarak belirlenmişti.
 
Afetlerin olası etkisini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan gerçekleştirilmesi gerekenleri bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan “Afet Risklerini Azaltma Planı” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Vahdettin Özkan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AFAD Başkanlık Heyeti, kurum amirleri ve ilgili teknik personel katıldı. 
 
Gelecek nesillere karşı riskleri ortandan kaldırmak için İl Afet Risk Azaltma Planlarının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesinin önemli olduğuna değinen Vali Özkan, deprem ve doğal afetler öncesi, esnası ve sonrasında alınması gereken tedbirler ve planlamaların tüm kurumlarımızın en önemli vazifesi olduğunu söyledi.
 
Vali Vahdettin Özkan, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Yusuf Aysu ve beraberlerindeki heyetle, Valilik Makamı’nda da bir görüşme yaparak İlimizin deprem riskine karşı alınması gereken tedbirleri ve yapılabilecek ortak çalışmaları istişare etti.
 

Explore further

Country and region Türkiye
Share this

Please note: Content is displayed as last posted by a PreventionWeb community member or editor. The views expressed therein are not necessarily those of UNDRR, PreventionWeb, or its sponsors. See our terms of use

Is this page useful?

Yes No Report an issue on this page

Thank you. If you have 2 minutes, we would benefit from additional feedback (link opens in a new window).